top of page
Keresés
  • Szerző képeDinó Tivadar

[Könyvajánló] Végh-Fodor Mónika: Mesetréning

Frissítve: 2019. ápr. 15.

Rendhagyó témáról lesz most szó, ugyanis egy könyvet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani. Bár felnőtteknek szól, mégis a meséké a főszerep. Végh-Fodor Mónika könyvéről olvashatttok ebben a cikkünkben, amely Mesetréning - 31 napos önismereti program címmel jelent meg tavaly - az írónő továbbá országszerte tart meseterápiás előadásokat és workshopokat is.


Végh-Fodor Mónika - Mesetréning c. könyve Dinó Tivadar és barátainak társaságában

Mónika hitvallása, hogy a szülőkben végbemenő pozitív változások a gyermekek életét is jobbá teszik, többek között ezért dolgozta ki mesékre épülő önismereti programját. A könyv egy hónapon keresztül minden napra tartogat olvasója számára egy mesét és egy gyakorlatot. A sorba vett történetek nem találomra lettek kiválasztva: mindegyik olyan tanulsággal, életvezetési tanáccsal bír, amely segítheti a fejlődésben azt, aki elindul ezen az úton. A mesék 4 hétre lettek felosztva: az első hét az életerő erősítését szolgálja, a második a harmónia felé vezető utat kövezi ki, a harmadik a sikeres élet elérését segíti, a negyedik pedig a boldogság megéléséhez ad tanácsokat, a könyv végén pedig 3 hónapzáró mesével fejezhetjük be a tréninget. Lehet, hogy most azon gondolkozol, hogy remek dolog az önfejlesztés, de miért éppen mesékkel? Mónika a könyv felvezetőjében leírja, a népmesék eredendően valójában a felnőttekhez szóltak, és számukra tartogattak értékes tanácsokat. "A mesés élet nem hihetetlenül könnyű életet jelent. A mese éppen azt tanítja meg, hogyan tudunk hozzáférni a saját belső erőforrásainkhoz - és ezáltal hogyan tudjuk az életünket hatékonnyá és harmónikussá tenni. Olyan életet segít teremteni, amelyben elérhetjük a céljainkat." - olvasható a könyv első oldalain, és valljuk be, időnként mindannyiunkra ráfér a támogatás céljaink eléréséhez, a nehezebb időszakok átvészeléséhez. Ezt a támogatást rejti magában a Mesetréning című könyv. Egy szülő számára mindemellett azért is lehet hasznos olvasmány Végh-Fodor Mónika 31 napos önismereti programja, mert segíthet megérteni, mennyire fontosak is a gyermeke számára a mesék: hiszen éppen olyan támogatást, biztatást, ha kell vigasztalást nyerhet belőlük, ahogyan mi, felnőttként is a könyvben bemutatott történetekből. Ahogy telnek a napok ismét rátalálhatunk gyermeki énünkre, aki újra bizakodva tud tekinteni az élet hozta kihívásokra. Szívből ajánljuk ezt a könyvet mindazoknak, akiknek időnként elkél egy kis támogatás! Ne felejtsük el továbbá, hogy gyermekünk számára is mennyire fontosak a mesék: Dinó Tivadar történetei is éppen ezért készülnek hétről hétre.


- Amennyiben mesét kerestek, nézzétek meg Dinó Tivadar és barátainak történeteit, amelyek nem csak kikapcsolódni segítenek, de mindig tanulságos mondanivalóval is szolgálnak - kattints ide! Ha pedig érdekesnek találtad a cikket, és további hasonló tartalomra is kíváncsi lennél, nézz szét a honlapon, valamint kövesd be a Facebook oldalunkat! -

41 megtekintés0 hozzászólás

Komen


bottom of page